Стоматологія
Друк на футболках і чашках

На хлібозаводі дбають про якість продукції і умови праці

На хлібозаводі дбають про якість продукції і умови праці

Впродовж багатьох років дово­диться розповідати про діяльність ПрАТ «Ізяславський хлібозавод». Щоразу з'являється приємний при­від — чи то перемога на котромусь із конкурсів якості продукції, чи по­ява нових хлібобулочних виробів, чи оновлення обладнання. У сьо­годнішній публікації про це також йтиметься, але головним приводом для її появи стало професійне свя­то харчовиків, що відзначатиметь­ся 21 жовтня. Директор хлібозаво­ду Олена Данієва виявила бажання ширше висвітлити роботу підпри­ємства і показати працелюбних і високопрофесійних членів трудо­вого колективу.

А колектив тут чисельний, на да­ний момент тут трудиться понад 160 чоловік. Всі вони офіційно пра­цевлаштовані, мають соціальний пакет, досить високу заробітну пла­ту. Існують всілякі інші заохочення. Як і в попередні роки, напередодні цьогорічного свята для трудового колективу були влаштовані урочи­сті збори. На них, теж за традицією, були запрошені ветерани праці, ті, хто зараз на заслуженому відпо­чинку. І вони, і нинішні працівники підприємства одержали заохочу­вальні виплати. Впродовж багатьох років напередодні професійного свята тут оновлюють Дошку поша­ни, заносячи на неї фото кращих трудівників. Звичайно, на даному підприємстві є багато достойних для такої відзнаки людей. Та лише трьом щоразу випадає така велика честь. Отож, цьогоріч Дошку по­шани прикрасять фото технолога Ольги Іванівни Кушнірук, водія Во­лодимира Миколайовича Рудюка, працівника збуту Віталія Миколайовича Ємченка.

Переходячи до теми виробни­цтва, обов'язково варто першою справою розповісти про цех, де випікається хліб.

Перше, що саме привертає увагу, це новітня піч для випікання хліба. Ця піч європейського зразка, вона керується роботом. У піч заклада­ють сформовані з тіста буханці. А далі все відбувається автоматич­но. Кожна партія хліба випікається в печі на шести листах, після чого кожен лист, починаючи з верхнього, виїжджає з печі і вивантажує го­товий хліб. Постійні покупці хліба, очевидно, помітили, що з не­давнього часу буханці запашного круглого хліба дещо змінилися. Але це ніяк не вплинуло на технології випікання хліба. Вони залишаються класичними, і від цього правила на заводі не відступають в жодному разі. Буханці хліба стали пухкішими за формою, світлішими, змінився в кращий бік смак цього хліба. Все це результат роботи згаданої пе­чі. Її придбання стало величезним здобутком підприємства. Адже, піч не тільки впливає на якість хліба, а й полегшує умови роботи хлібопекарів. А ще вона стала справж­ньою окрасою цеху. Хто її бачить вперше, висловлюють справжнє захоплення. І гордитися таким при­дбанням можна із повним правом, оскільки подібних печей на україн­ських хлібозаводах одиниці.

Планує дирекція вже найближ­чим часом полегшити умови праці і в сусідньому булочному цеху. На­ступне придбання останнього часу знаходиться в кондитерському це­ху. Це нова машина, яка використо­вується при виготовленні печива. Продукція цього цеху вже давно здобула популярність далеко за межами району. Бо її замовляють до найрізноманітніших подій і ве­зуть із собою в різні куточки України.

Водії, які розвозять хлібобулочні вироби по магазинах нашого та сусідніх ра­йонів, кажуть, що бувають дні, коли доводиться розвозити аж надто ба­гато короваїв, тортів та інших смаколиків. Процес замовлення такої продукції на заводі налагоджено вже давно. Сюди достатньо зателе­фонувати і розповісти, що б ви хоті­ли замовити. Роблять це і продавці магазинів, які реалізують продукцію ізяславських хлібопекарів. А ще за­доволення приймають у фірмових магазинах хлібозаводу.

Щоразу, розповідаючи про під­приємство, наголошується на збільшенні асортименту всіх виро­бів. Та скільки б не з'яв­лялося нових сортів хліба, булочок чи кондитерських виробів, усі вони виготовляються за класичними технологіями, без додавання штучних барвників і консервантів.

За цим уважно слідкують у ла­бораторії підприємства, яка є акредитованою, і вона обладнана сучасними, всіма необхідними при­ладами для контролю від вхідних складових до готової продукції.

Покупці самі можуть регулярно спостерігати за появою нових видів хлібобулочних виробів і оцінювати їх якість. У першу чергу, це можна поба­чити в ізяславських фірмових ма­газинах «Колосок», що по вулиці Шевченка, та «Хліб і до хліба» по вулиці Незалежності. Буквально кілька років тому відбувся ремонт обох приміщень магазинів. Тепер це сучасні торговельні заклади, де залюбки здійснюють покупки ізяславчани і гості міста. Зрозуміло, тут можна придбати хлібобулочні вироби, серед яких доволі часто з'являються новинки. У будь-який час у цих магазинах можна придба­ти торти, тістечка, різноманітне пе­чиво теж виробництва хлібозаво­ду. Крім того, як уже було сказано раніше, усю цю продукцію можна замовити до святкових дат і подій. Привітні продавці, які працюють в магазинах «Колосок» та «Хліб і до хліба», допомагають в оформленні замовлення, роз'яснюють, підказують. Останнім часом, як кажуть продавці, зріс попит на печиво, асортимент якого також стрімко зростає. Для зручності печиво продається у фірмових пакувальних кульках. Однак, скільки не було б у магазинах продукції власного виробництва, тут покупцям пропонуються й інші продовольчі товари. Зокрема, цукерки, солодкі напої, спеції, крупи, молочна продукція, кава, чай. Отож, в одному із згада­них магазинів можна придбати все необхідне до сніданку, до обідньо­го чи святкового столу.

Та тепер про сам хлібо­завод, його трудовий колекти­в. Адже, крім тих, хто виготовляє і реалізує продукцію, тут працюють представники ще багатьох професій. І всі вони відіграють вели­ку роль у тому, щоб підприємство успішно працювало і розвивалося. Така специфіка виробництва, що багатьом доводиться працювати у нічну зміну, щоб споживачі могли придбати із самого ранку свіжий хліб. Задовго до світанку кипить робота у відділі експедиції та при­ходять водії, які готові до доставки хліба в магазини. Як вже зазнача­лося, про продукцію Ізяславського хлібозаводу знають далеко за ме­жами району, вона користується попитом. Тому маршрути водіїв бувають не такими близькими. Зви­чайно, керівництво хлібозаводу ро­зуміє складність і відповідальність роботи кожного працівника, цінує це і намагається належним чином винагородити за працю.

Умови, в яких працюють робітни­ки, із кожним роком покращуються. По-сучасному обладнані майстер­ні, котельня, гаражі для ремонту автомобілів. Нещодавно для госпо­дарських потреб на території заво­ду придбано новий трактор.

Дбаючи про розвиток підприєм­ства, про кожного тут працюючого, керівництво хлібозаводу знаходить можливості і засоби для сприяння у вирішенні питань життєдіяльності району, для надання благодійної допомоги громадянам. Достатньо згадати, скільки разів підприєм­ство надавало допомогу нашим захисникам на сході України. Яка б громадська організація не звер­талася за благодійною допомогою, на хлібозаводі завжди йдуть назу­стріч.

Днями на Ізяславщині відзначався День захис­ника України, і тут підприємство долучилося до благодійництва, за що слова вдячності висловлюють батьки загиблих під час АТО на­ших земляків. ПрАТ «Ізяславський хлібозавод» незмінно залишається одним із найбільших платників по­датків у районі. Колектив підпри­ємства активно долучається до усіх добрих справ.

І ще кілька слів про територію підприємства. Як у цехах та інших приміщеннях, так і на навколишній території панує порядок. Потра­пляючи сюди, відразу відчуваєш, що тут працюють люди, які дбають про все і всіх. Вони заслуговують на найкращі слова похвали. Завдя­ки їм ми можемо споживати якісну і смачну продукцію. То ж, нехай і надалі вироби Ізяславського хлі­бозаводу приносять задоволення споживачам. Нехай розвивається саме підприємство, а всі, хто тут працює, отримують слова вдячно­сті від споживачів і будуть щасли­вими в особистому житті.


За матеріалами районної громадсько-політичної газети «Зоря Надгориння»

75
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...
Друк флаєрів, візиток. Банери, наклейки. Бланки. Печатки та штампи. Тел.: 096 783 27 71.