На хлібозаводі дбають про якість продукції і умови праці

Впродовж багатьох років доводиться розповідати про діяльність ПрАТ «Ізяславський хлібозавод». Щоразу з'являється приємний привід — чи то перемога на котромусь із конкурсів якості продукції, чи поява нових хлібобулочних виробів, чи оновлення обладнання. У сьогоднішній публікації про це також йтиметься, але головним приводом для її появи стало професійне свято харчовиків, що відзначатиметься 21 жовтня. Директор хлібозаводу Олена Данієва виявила бажання ширше висвітлити роботу підприємства і показати працелюбних і високопрофесійних членів трудового колективу.
А колектив тут чисельний, на даний момент тут трудиться понад 160 чоловік. Всі вони офіційно працевлаштовані, мають соціальний пакет, досить високу заробітну плату. Існують всілякі інші заохочення. Як і в попередні роки, напередодні цьогорічного свята для трудового колективу були влаштовані урочисті збори. На них, теж за традицією, були запрошені ветерани праці, ті, хто зараз на заслуженому відпочинку. І вони, і нинішні працівники підприємства одержали заохочувальні виплати. Впродовж багатьох років напередодні професійного свята тут оновлюють Дошку пошани, заносячи на неї фото кращих трудівників. Звичайно, на даному підприємстві є багато достойних для такої відзнаки людей. Та лише трьом щоразу випадає така велика честь. Отож, цьогоріч Дошку пошани прикрасять фото технолога Ольги Іванівни Кушнірук, водія Володимира Миколайовича Рудюка, працівника збуту Віталія Миколайовича Ємченка.
Переходячи до теми виробництва, обов'язково варто першою справою розповісти про цех, де випікається хліб.
Перше, що саме привертає увагу, це новітня піч для випікання хліба. Ця піч європейського зразка, вона керується роботом. У піч закладають сформовані з тіста буханці. А далі все відбувається автоматично. Кожна партія хліба випікається в печі на шести листах, після чого кожен лист, починаючи з верхнього, виїжджає з печі і вивантажує готовий хліб. Постійні покупці хліба, очевидно, помітили, що з недавнього часу буханці запашного круглого хліба дещо змінилися. Але це ніяк не вплинуло на технології випікання хліба. Вони залишаються класичними, і від цього правила на заводі не відступають в жодному разі. Буханці хліба стали пухкішими за формою, світлішими, змінився в кращий бік смак цього хліба. Все це результат роботи згаданої печі. Її придбання стало величезним здобутком підприємства. Адже, піч не тільки впливає на якість хліба, а й полегшує умови роботи хлібопекарів. А ще вона стала справжньою окрасою цеху. Хто її бачить вперше, висловлюють справжнє захоплення. І гордитися таким придбанням можна із повним правом, оскільки подібних печей на українських хлібозаводах одиниці.
Планує дирекція вже найближчим часом полегшити умови праці і в сусідньому булочному цеху. Наступне придбання останнього часу знаходиться в кондитерському цеху. Це нова машина, яка використовується при виготовленні печива. Продукція цього цеху вже давно здобула популярність далеко за межами району. Бо її замовляють до найрізноманітніших подій і везуть із собою в різні куточки України.
Водії, які розвозять хлібобулочні вироби по магазинах нашого та сусідніх районів, кажуть, що бувають дні, коли доводиться розвозити аж надто багато короваїв, тортів та інших смаколиків. Процес замовлення такої продукції на заводі налагоджено вже давно. Сюди достатньо зателефонувати і розповісти, що б ви хотіли замовити. Роблять це і продавці магазинів, які реалізують продукцію ізяславських хлібопекарів. А ще задоволення приймають у фірмових магазинах хлібозаводу.
Щоразу, розповідаючи про підприємство, наголошується на збільшенні асортименту всіх виробів. Та скільки б не з'являлося нових сортів хліба, булочок чи кондитерських виробів, усі вони виготовляються за класичними технологіями, без додавання штучних барвників і консервантів.
За цим уважно слідкують у лабораторії підприємства, яка є акредитованою, і вона обладнана сучасними, всіма необхідними приладами для контролю від вхідних складових до готової продукції.
Покупці самі можуть регулярно спостерігати за появою нових видів хлібобулочних виробів і оцінювати їх якість. У першу чергу, це можна побачити в ізяславських фірмових магазинах «Колосок», що по вулиці Шевченка, та «Хліб і до хліба» по вулиці Незалежності. Буквально кілька років тому відбувся ремонт обох приміщень магазинів. Тепер це сучасні торговельні заклади, де залюбки здійснюють покупки ізяславчани і гості міста. Зрозуміло, тут можна придбати хлібобулочні вироби, серед яких доволі часто з'являються новинки. У будь-який час у цих магазинах можна придбати торти, тістечка, різноманітне печиво теж виробництва хлібозаводу. Крім того, як уже було сказано раніше, усю цю продукцію можна замовити до святкових дат і подій. Привітні продавці, які працюють в магазинах «Колосок» та «Хліб і до хліба», допомагають в оформленні замовлення, роз'яснюють, підказують. Останнім часом, як кажуть продавці, зріс попит на печиво, асортимент якого також стрімко зростає. Для зручності печиво продається у фірмових пакувальних кульках. Однак, скільки не було б у магазинах продукції власного виробництва, тут покупцям пропонуються й інші продовольчі товари. Зокрема, цукерки, солодкі напої, спеції, крупи, молочна продукція, кава, чай. Отож, в одному із згаданих магазинів можна придбати все необхідне до сніданку, до обіднього чи святкового столу.
Та тепер про сам хлібозавод, його трудовий колектив. Адже, крім тих, хто виготовляє і реалізує продукцію, тут працюють представники ще багатьох професій. І всі вони відіграють велику роль у тому, щоб підприємство успішно працювало і розвивалося. Така специфіка виробництва, що багатьом доводиться працювати у нічну зміну, щоб споживачі могли придбати із самого ранку свіжий хліб. Задовго до світанку кипить робота у відділі експедиції та приходять водії, які готові до доставки хліба в магазини. Як вже зазначалося, про продукцію Ізяславського хлібозаводу знають далеко за межами району, вона користується попитом. Тому маршрути водіїв бувають не такими близькими. Звичайно, керівництво хлібозаводу розуміє складність і відповідальність роботи кожного працівника, цінує це і намагається належним чином винагородити за працю.
Умови, в яких працюють робітники, із кожним роком покращуються. По-сучасному обладнані майстерні, котельня, гаражі для ремонту автомобілів. Нещодавно для господарських потреб на території заводу придбано новий трактор.
Дбаючи про розвиток підприємства, про кожного тут працюючого, керівництво хлібозаводу знаходить можливості і засоби для сприяння у вирішенні питань життєдіяльності району, для надання благодійної допомоги громадянам. Достатньо згадати, скільки разів підприємство надавало допомогу нашим захисникам на сході України. Яка б громадська організація не зверталася за благодійною допомогою, на хлібозаводі завжди йдуть назустріч.
Днями на Ізяславщині відзначався День захисника України, і тут підприємство долучилося до благодійництва, за що слова вдячності висловлюють батьки загиблих під час АТО наших земляків. ПрАТ «Ізяславський хлібозавод» незмінно залишається одним із найбільших платників податків у районі. Колектив підприємства активно долучається до усіх добрих справ.
І ще кілька слів про територію підприємства. Як у цехах та інших приміщеннях, так і на навколишній території панує порядок. Потрапляючи сюди, відразу відчуваєш, що тут працюють люди, які дбають про все і всіх. Вони заслуговують на найкращі слова похвали. Завдяки їм ми можемо споживати якісну і смачну продукцію. То ж, нехай і надалі вироби Ізяславського хлібозаводу приносять задоволення споживачам. Нехай розвивається саме підприємство, а всі, хто тут працює, отримують слова вдячності від споживачів і будуть щасливими в особистому житті.
За матеріалами районної громадсько-політичної газети «Зоря Надгориння»