Стоматологія
Друк на футболках і чашках

​Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу

​Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу

Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу – відповідальна та корисна професія

Сучасний професійний працівник – це не лише носій певної кількості знань. Він повинен активно, самостійно і творчо діяти в різних виробничих ситуаціях, вміти приймати відповідні рішення з необхідним ступенем ризику, що визначає рівень кваліфікації фахівця. Коливелика увага приділяється якості харчових продуктів, екологіїдовкілля, професія лаборанта набуває більшої ваги.

У 1985 році в Плужненеському професійному аграрному ліцеї було створено професію «лаборант хіміко – бактеріологічного аналізу, обліковець молока, кухар ». Із 2010 року професію доповнили спеціальністю « оператор з ветеринарного оброблення тварин»

Здобувачі знають і вміють якісно проводити відбір проб, визначати органолептичні, фізичні та хімічні властивості води, ґрунту, добрив, повітря, харчових продуктів та їх зберігання.

Учні по професії «Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу» проводять лабораторні дослідження різноманітних зразків сировини для визначення їх якісного рівня, визначають хіміко-бактеріологічний аналіз води, харчових продуктів, сировини, напівфабрикатів та іншої продукції, що виробляється в галузях сільського господарства та промисловості; вміють визначати харчову придатність продуктів, здійснювати контроль за якістю м'яса, молока, риби, меду, яєць і виробів з них із використанням мікробіологічних, гістологічних, фізичних, хімічних та інших методів лабораторних аналізів.

Важливу роль в лабораторних дослідженнях відіграють точність і достовірність результатів дослідження, знань і умінь лаборантів хіміко-бактеріологічного аналізу.

За період існування професії випущено 825 висококваліфікованих робітників, які на даний час працюють на різних підпиємствах: маслозаводах, мясокомбінатах, пунктах збору молока, реалбазах, лабораторіях ветсанекспертиза, водоканалах, насінневих станціях, рибгоспах, хлібзаводах, плодово- овочевих заводах а також за кордоном. А саме Токарчук Юрій – технолог на Хмельницькій маслосирбазі, Піньковська Ірина – завідуюча Ізяславською лабораторією, Касянчук Вікторія – ветлікар в Плужненській ветеринарній лікарні, Дацюк Сергій – Ізяславсьий хлібозавод, Ярошук Дарина — ветлікар власної ветеринарної справи, Демянчук Олександр – Ізяславська реалбаза, Славецька Анна – лаборант у приватній клініці в Польші, Цісарук Максим – ветеринарний лікар в Даніїі багато інших…

Нашою гордістю являються випускники: Музика Віктор, Мусійчук Сергій, Панчоха Віктор, які оберігають наш спокій в зоні АТО .

Випускники даної професії мають змогу продовжувати навчання у вищих навчальних закладах за скороченими термінами без здачі зовнішнього незалежного оцінювання

Вся навчальна та практична робота проводиться у кабінетах спецтехнології, техніки лабораторних робіт, інформаційних технологій та в лабораторіях хіміко- бактеріологічного аналізу і ветеринарної обробки тварин. Робота викладацького складу спрямована на подальше вдосконалення матеріальної бази, використання сучасних метотів навчання, пошуку нових форм організації роботи здобувачів освіти. По даній прфесії з великим досвідом роботи працюють і діляться своїми знаннями майстри виробничого навчання: Кроцюк Василь Миколайович, Демянчук Людмила Іванівна, Палига Василь Петрович, які при атестації отримали вищі категорії.

Лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу — це професія майбутнього, адже від якості продукції, питної води, їжі, яку ми вживаємо, залежить життя всього людства, всієї Землі.

Корнійчук Г.О., викладач загально — професійної підготовки,

Демянчук Л.І., майстер виробничого навчання 

77
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...
Друк флаєрів, візиток. Банери, наклейки. Бланки. Печатки та штампи. Тел.: 096 783 27 71.