Стоматологія
Друк на футболках і чашках

​Члени районного оперативного штабу провели рейд на Ізяславському ринку

​Члени районного оперативного штабу провели рейд на Ізяславському ринку

19 березня районним оперативним штабом протиепідемічної комісії було проведено рейд територією Ізяславського ринку з питань забезпечення виконанням вимог дотримання карантинних протиепідемічних заходів. У ході рейду було звернуто увагу суб'єктів, які здійснюють торгівлю на ринку, на дотримання правил: носіння захисних масок, рукавичок, наявність дезінфікуючих засобів та інше. У ході спілкування було проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу як серед підприємців, так і серед населення.

Рекомендації основних санітарно-гігієнічних заходів, направлених на запобігання поширенню на території області коронавірусуCOVID-19 у закладах торгівлі

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.01.2016р. № 94-р «Про визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, актів санітарного законодавства» втратили чинність ряд санітарно-гігієнічних, санітарно-епідеміологічних правил та норм, в тому числі «Санітарно-гігієнічні норми», «Санітарні правила для підприємств продовольчої торгівлі»» (СанПін 5781-91).

  1. Керівникам закладів торгівлі, приватним підприємцям, фізичним особам-підприємцям, які є власниками закладів торгівлі.
  2. Провести роз'яснювальну роботу з персоналам щодо індивідуальних засобів профілактики та реагування на виявлення у працівника симптомів захворювань на гостре респіраторне захворювання.
  3. Роздрукувати та/або оновити інформаційні постери та нагадування персоналу про важливість та техніку миття рук та/або обробку рук спиртовмісними антисептиками.
  4. Не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян.
  5. Забезпечити та контролювати постійну наявність на об'єкті рідкого мила, спиртовмісних та інших засобів для персоналу.
  6. Забезпечити наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для кожного працівника з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин) або респіраторами. Провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил.
  7. Забезпечити заклад достатньою кількістю дезінфікуючих засобів для обробки приміщення, інвентарю туалетних кімнат, дозволених для використання МОЗ України.
  8. Оновити контактну інформацію про заклади охорони здоров'я, які надають медичну допомогу при виникненні симптомів хвороби та використовувати її в роботі та поширити серед працівників
  9. Забезпечити вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів та провітрювання не рідше, ніж кожні 3 години та після закінчення зміни.
  10. Провести роз'яснювальну роботу щодо утримання працівниками об'єкту від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань – кашель, лихоманка, ломота в тілі, або збереження обов'язкової дистанції та обмеження часу при контакті (не менше 1 метра).
  11. У приміщеннях установ, закладів забезпечити безоплатний доступ людей до санвузлів (при наявності), з обов'язковим облаштуванням їх умовами дотримання правил особистої гігієни з використанням мила, дезінфікуючих засобів.
  12. Дезінфекція, прибирання та утилізація:
  13. Забезпечити вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів та провітрювань не рідше, ніж кожні 3 години та після закінчення зміни.
  14. Проводити обробку поверхонь, місць контакту рук відвідувачів (ручки дверей, продовольчих вітрин, стелажів, продовольчих корзин, тощо) спиртовмісними або іншими дозволеними МОЗ України дезінфекційними засобами із мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції.
  15. Забезпечити миття та дезінфекцію розділового та іншого інвентарю при високих температурах, із застосуванням спиртовмісними або іншими дозволеними МОЗ України дезінфекційними засобами.
  16. Після закінчення прибирання приміщення закладу забезпечити обробку та дезінфекцію прибирального інвентарю дезінфекційними засобами, дозволеними МОЗ України.
  17. Забезпечити окреме місце для знешкодження використаних персоналом засобів індивідуального захисту, що використовується в пластикові пакети, що закриваються.
  1. Використання дезінфікуючих засобів.
  2. Забезпечити наявність антисептиків для обробки шкіри рук, а також їх використання для дезінфекції приміщень, поверхонь, інвентарю, в т.ч. прибирального з мінімальним терміном експозиції від 30 сек. до 2 хв.,дозволеними МОЗ України: амісепт, гуасепт, акрилан-преміум клінік, полідез, хлорамін, біонол Силфурс, алосепт, дісепт, ХСГдез3, полідез, анюс гель 85 НПК, дезариус хлор, бланідас 300, бланідас актив, хлор лік від, бланідас оксідез, діозан гіпохлорид, санікон, саніфект, АХД-2000, АХД-2000 гель, стерізол та інші; серветки: вінсепт, вінсепт експрес, VASEPT forte, відповідно до інстукції на кожний із вказаних препаратів.

Сектор організаційної та інформаційної діяльності, цифрового розвитку

та захисту персональних даних апарату райдержадміністрації

23
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...
Друк флаєрів, візиток. Банери, наклейки. Бланки. Печатки та штампи. Тел.: 096 783 27 71.